LÄR DIG MER

LÄR DIG MER

Hos Smycka kan du känna dig trygg när du väljer ringen som ska symbolisera kärleken till din partner. När du står inför detta val är det bra att veta att alla ringar från Classic är svensktillverkade av skickliga hantverkare.

Vi arbetar i första hand med diamanter Wesselton SI och Top Wesselton VS. Samtliga diamanter är certifierade enligt Kimberleyprocessen så du kan känna dig säker på att de diamanter som säljs i våra butiker inte är så kallade konfliktdiamanter. Ett certifikat medföljer alltid när du handlar en Classicring och likaså en trygg försäkring vid köp av ringar i 18K guld.

classicgrupper

En diamants kvalité bedöms med hjälp av de fyra C:na:
Clarity: Ju renare från inneslutningar en diamant är, desto vackrare bryts ljuset.
Color: Diamanten graderas efter färgton där den mest färglösa har högst kvalitét.
Cut: Diamanten slipas för att reflektera ljuset och få ett gnistrande utseende.
Carat: Enhet som anger diamantens vikt.

Våra 3 vanligaste slipningar:
Briljant:

Briljantslipning ger diamanten dess runda form med sina 58 facetter. Slipningen ger en optimal reflektion av ljuset och är vår mest populära.
Princess:

Diamanten slipas till kvadratisk form med spetsiga hörn och är vår näst vanligaste slipning.
Hjärtformad:
Vår extra romantiska slipning då diamanten formas till ett hjärta.

Titta på nedanstående illustrationer för att få en känsla för hur stor din diamant kommer att bli eller kom in till någon av våra butiker och hämta en alldeles egen Classickatalog. Vi har lång erfarenhet och hjälper dig att prova ut en ring att trivas med genom hela livet. Se våra fantastiska Classicringar här.

diamantskola_1_1