PresentinslagningHemleveransBetala med SwishFri försäkring över 700 kr
0

Favoriter

Vårda dina smycken och klockor

Vårda dina smycken och klockor

Smycken och klockor kan vara ömtåliga. För att de ska hålla sig fina länge behöver de vårdas och rengöras. Här är några tips på hur du tar hand om dem på bästa sätt.

SILVER - Silversmycken kan oxidera, vilket innebär att silvret blir mörkt. Det är helt normalt och du får bort missfärgningarna genom att putsa smycket.

GULD - Vitguldsmycken som är rhodierade behöver ibland rhodieras om, eftersom ytbehandlingen nöts bort vid användning.

DIAMANTER - Diamanter är hårda men kan ändå skadas. Skador kan orsakas av att du tappar smycket i golvet eller om det utsätts för annat slag mot hård yta.

PÄRLOR - Pärlor mår bra av att användas ofta, men tänk på att de är känsliga för stark värme, kyla och kemikalier. Låt alltid hårspray och parfym torka innan du sätter på dig dina pärlor.

KLOCKOR - Tänk på att skydda din klocka mot stötar, magnetfält, stark hetta/kyla, vatten, kemikalier samt mekanisk påverkan. Vid batteribyte bör du även se över klockans packningar, i synnerhet om klockan är vattentät. När du använder klockan skall kronan alltid vara intryckt till det innersta läget alternativt vara inskruvad. Läderband är en förslitningsdel som liksom urtavlan är känslig för fukt, svett och kemikalier.

  • Förvara gärna smycken och klockor i medföljande ask eller mjuk påse när du inte använder dem.
  • Håll halsband, armband, klockor och ringar rena från make up, spray och annan smuts genom att rengöra dem ofta. Rengöringsprodukter finns i din Smyckabutik.
  • Vi rekommenderar att du tar av dig smycken och ömtåliga accessoarer när du diskar, duschar, badar, arbetar i trädgården, tränar eller bär tungt. Tänk på att bijouterier är extra känsliga. Vissa smycken, som armband och halskedjor, bör du undvika att ha på dig när du sover.
  • Lämna gärna in ditt smycke för översyn en gång per år i din Smyckabutik.

Lorem ipsum dolor sit amet

Support

KundserviceBetalning & leveransKöpvillkorSaldo - Presentkort

Smycka

Om ossLediga jobbIntegritetspolicy

Adress

Smycka ABHamngatan 4652 24 KarlstadOrg nr 556205-9955

Sociala medier

FacebookInstagram