PresentinslagningHemleveransLeverans inom 3-5 dagarBetala med Swish
Kundservice
0

Favoriter

Diamantskola

Diamantskola

Vad roligt att du har hittat till Smyckas Diamantskola. I detta inlägg kommer du att få lära dig mer om diamanter och om hur du väljer en diamantring som passar dig.

Vi arbetar i första hand med diamanter av kvalitet Wesselton SI och Top Wesselton VS där den sistnämnda diamanten är av högsta kvalitet. Samtliga diamanter är certifierade enligt Kimberleyprocessen och du kan känna dig säker på att de diamanter som säljs i våra butiker inte är så kallade konfliktdiamanter. Ett certifikat medföljer alltid när du handlar en Classicring och likaså en trygg försäkring vid köp av förlovningsringar och vigselringar i 18K guld

klassiker

En diamants kvalité bedöms med hjälp av de fyra C:na:

Clarity: Ju renare från inneslutningar en diamant är, desto vackrare bryts ljuset.

Color: Diamanten graderas efter färgton där den mest färglösa har högst kvalitét.

Cut: Diamanten slipas för att reflektera ljuset och få ett gnistrande utseende.

Carat: Enhet som anger diamantens vikt.

Våra tre vanligaste slipningar:

Briljant:

Briljantslipning ger diamanten dess runda form med sina 58 facetter. Slipningen ger en optimal reflektion av ljuset och är vår mest populära.

Princess:

Diamanten slipas till kvadratisk form med spetsiga hörn och är vår näst vanligaste slipning.

Hjärtformad:

Vår extra romantiska slipning då diamanten formas till ett hjärta.

slipningar


Illustrationerna nedan ger en ungefärlig känsla för hur stor din diamant kommer att bli på din förlovningsring eller vigselring. I våra butiker kan vi visa mer exakt och vi hjälper dig även att prova ut din personliga favorit från Classic. Det är viktigt att ringen du ska bära genom livet sitter perfekt så prova den gärna flera gånger. Inspireras av våra fantastiska Classicringar här eller kom förbi din Smyckabutik för personlig service. Hos Smycka kan du känna dig trygg när du väljer din ring. Alla ringar från Classic är svensktillverkade av skickliga hantverkare och till din hjälp står professionell personal med goda råd inför ditt val. Välj en förlovningsring eller vigselring för att symbolisera kärleken till din partner, ge bort en vacker ring för att fira ett jubileum eller en jämn födelsedag eller unna dig själv ett fantastiskt smycke att bära hela livet.

diamantstorlekar

Support

KundserviceBetalning & leveransKöpvillkorSaldo - Presentkort

Smycka

Om ossLediga jobbIntegritetspolicy

Adress

Smycka ABHamngatan 4652 24 KarlstadOrg nr 556205-9955

Sociala medier

FacebookInstagram