Kostnadsfri presentinslagningHemleveransBetala med SwishFri försäkring över 695kr
0

Favoriter

Hållbarhet

Vårt hållbarhetsarbete och ansvar

Smycka arbetar aktivt för ett hållbart samhälle med hållbarhet i alla led. Vi värnar om miljö, resurser och människor. Några områden vi fokuserar extra på i vårt hållbarhetsarbete är metall- och diamanthantering, kemikalier samt förpackningar.

Återvinning av guld och silver

Vi jobbar löpande med att kontrollera att våra tillverkare och underleverantörers produktion har en så liten miljöpåverkan som möjligt. De tillverkare och de leverantörer som affinerar guldet, det vill säga renar och separerar guldet från andra metaller, har vi valt att arbeta med genom högt ställda krav och regler gällande bland annat kemikalier, arbetsmiljö och mänskliga rättigheter. De har också en certifiering vid affineringen av guldet som garanterar en ansvarsfull hantering med både etiskt och ekologiskt godkända processer som uppfyller lagar och normer. Därför kan vi vara stolta över att guld- och silverprodukter som säljs i våra butiker till största delen är tillverkade av återvunnen metall och lite extra över vårt varumärke Classic där alla smycken är tillverkade i Sverige och av 100% återvunnet guld.

Diamanter för ett rättvist samhälle

Vi vill bidra till en bättre värld och inte på något sätt stödja illegal handel och krig. Därför kräver vi att våra leverantörer endast handlar med diamanter enligt Kimberleyprocessens certifieringssystem (ett regleringssystem för den internationella handeln med rådiamanter enligt EU:s regelverk 2368-2002). Du kan därför känna dig säker på att de diamanter som säljs i våra butiker inte är så kallade konfliktdiamanter, då vi endast använder oss av leverantörer som agerar i överensstämmelse med Kimberleyprocessen. Våra leveratörer följer också UN Guiding Principles on Business and Human Rights så väl som OECD Due Diligence Guidance for Responsible Supply Chains of Minerals from Conflict-Affected and High-Risk Areas.

Förpackningar som håller över tid

När det kommer till hållbarhet vill vi inte lämna något åt slumpen. Vi vill göra allt vi kan för att bidra till regeringsmålet att minska både vår och er plastkonsumtion. Därför har vi helt plockat bort plastpåsarna och de papperspåsar och askar du får hos oss är FSC-godkända (FSC=Forest Stewardship Council), limmade med organiskt lim och designade utifrån tanken att de ska kunna återanvändas, länge. 

Support

KundserviceBetalning & leveransKöpvillkorSaldo - Presentkort

Smycka

Om ossLediga jobbIntegritetspolicyHållbarhet

Adress

Smycka ABHamngatan 4652 24 KarlstadOrg nr 556205-9955

Sociala medier

FacebookInstagram