Kostnadsfri presentinslagningHemleveransBetala med SwishFri försäkring över 695kr
0

Favoriter

Våra diamanter

Våra diamanter

Våra diamantkvalitéer

Att hitta sin drömring kan vara svårt. Vad ska man välja, och vad håller sig över tid? Under vårt egna märke Classic har vi skapat tidlösa smycken för livets stora händelser, där du också har möjlighet att vara delaktig i att skapa och designa din egen drömring, så att du får den precis som du önskar.

En del i processen av att skapa din drömring är valet av sten, så under den här sidan har vi samlat information om våra diamanter.

Vi vill att du ska känna dig trygg när du väljer din ring, och några viktiga delar i det är att våra diamanter är certifierade och konfliktfria enligt Kimberleyprocessen, och att alla ringar från Classic är tillverkade i Sverige av skickliga hantverkare, samt att du har professionell personal som hjälper dig med goda råd inför ditt val. Välj en förlovnings- eller vigselring för att symbolisera kärleken, ge bort en vacker ring för att fira ett jubileum eller födelsedag, eller unna dig själv ett fantastiskt smycke att bära livet ut.

klassiker

Vi arbetar främst med Wesselton si och Top Wesselton vs. Där Wesselton står för en vit färg, Top Wesselton står för sällsynt vit, och där si står för "små inneslutningar" och vs för "väldigt små inneslutningar".
Om du önskar en annan kvalitet så erbjuder vi förstås det också.

En mycket avgörande del i en diamants kvalitet är slipningen, våra stenar slipas alltid i kvaliteten excellent. En riktigt bra slipning innebär att facetterna reflekterar en större andel ljus så att diamanten skimrar och gnistrar mer.

När man pratar om diamanters kvalitet så pratas det ofta om De fyra C:na:

Clarity: Desto renare från inneslutningar (defekter) en diamant är, desto vackrare bryts ljuset.

Colour: Diamanten graderas efter färgton där den mest färglösa har högst kvalitet.

Cut: Diamanten slipas för att reflektera ljus och få ett gnistrande utseende.

Carat: Enhet som anger diamantens vikt.

Våra tre vanligaste slipningar:

Briljant:

Briljantslipning ger diamanten dess runda form med sina 58 facetter. Slipningen ger en optimal reflektion av ljuset och är vår mest populära.

Princess:

Diamanten slipas till kvadratisk form med spetsiga hörn, den här sortens slipning är vår näst vanligaste.

Hjärtformad:

Vår extra romantiska slipning då diamanten formas till ett hjärta.

slipningar

Storleksguide caratvikt

På illustrationen samt bilden nedan ser du olika storlekar på diamanter, och ger dig en uppfattning om ungefär hur stor du vill ha just din diamant.
När du besöker våra butiker så hjälper vår kunniga personal dig att visa storlekarna mer exakt, och de hjälper dig att prova ut din personliga favorit från Classic.

Det är viktigt att ringen du ska bära genom livet sitter perfekt, så prova den gärna flera gånger. Du kan läsa mer om hur du hittar rätt ringstorlek här.

diamantstorlekar

Support

KundserviceBetalning & leveransKöpvillkorSaldo - Presentkort

Smycka

Om ossLediga jobbIntegritetspolicyHållbarhet

Adress

Smycka ABHamngatan 4652 24 KarlstadOrg nr 556205-9955

Sociala medier

FacebookInstagram