Kostnadsfri presentinslagningHemleveransBetala med SwishFri försäkring över 695kr
0

Favoriter

Fira med stil

Fira med stil

Födelsedagar, examen, bröllop och förlovning är bara några tillfällen att visa hur mycket du tycker om någon. Fira oftare och ge bort ett smycke.

FÖDELSEDAGAR

Att fylla år är alltid roligt, oavsett ålder. Historiskt sett var det först på 1700-1800-talet som födelsedagen började uppmärksammas. Det hänger delvis ihop med att man inte visste den exakta dagen tidigare. Innan födelsedagen bredde ut sig som en stor högtidsdag lade man mer krut på att fira namnsdagar. Men det ena behöver ju inte utesluta det andra.

DOP OCH NAMNGIVNINGSCEREMONI

Dopet och namngivningsceremonin är ett utmärkt tillfälle att välkomna det nyfödda barnet till världen. Dopgåvor kan vara alltifrån silverskedar till smycken som arm- och halsband. Vi har ett stort urval av fina presenter till de små.

KONFIRMATION

En gång i tiden sågs konfirmationen som en övergångsrit från barndomen till vuxenlivet. Idag är det inte alltid kristendomsundervisningen som är det huvudsakliga skälet till att 14-15-åringar konfirmerar sig utan gemenskapen med kompisar väger tungt. Ett tips är att konfirmanden själv får välja sin present så vet man att det blir ett fint och användbart minne.

FÖRLOVNING

Traditionellt är förlovningen ett första steg till att gifta sig och förr skulle man helst också gifta sig inom ett år. Idag handlar en förlovning mer om att visa att man är tillsammans. Vi graverar in ert kärleksbudskap utan kostnad i alla våra ringar från Classic. Du har också möjlighet att designa en helt egen ring med hjälp av någon av våra kunniga guldsmeder.

Våra Classicringar

BRÖLLOP OCH BRÖLLOPSDAGAR

Låt både ögat och handen vara med när du ska välja det viktigaste smycket i ditt liv. Din vigselring. Du ska bära den varje dag, så se till att du älskar din ring från första stund. För att uppfylla alla önskningar hjälper våra duktiga guldsmeder till. För med Classic-ringar finns bara möjligheter.

Våra Classicringar

MORGONGÅVA

Morgongåva är en gammal fin tradition och fram till 1920 var det till och med laglig rätt att brudgummen skulle ge sin brud en morgongåva efter den första natten tillsammans. Morgongåvan lever vidare än idag, men mer som en romantisk gest att ge varandra en present första morgonen som gifta.

Våra Classicringar

BRÖLLOPSDAG

Bröllopsdagen är självklart en dag värd att fira och skämma bort sig lite extra på. Vissa jämna bröllopsdagar har förärats med speciella namn. Kom ihåg att slösa med kärlek varje dag för ju mer du ger desto mer får du tillbaka.

1 år Pappersbröllop

5 år Träbröllop

7 år Yllebröllop

10 år Tennbröllop

15 år Kristallbröllop

20 år Porslinsbröllop

25 år Silverbröllop

30 år Pärlbröllop

35 år Korallbröllop

40 år Rubinbröllop

45 år Safirbröllop

50 år Guldbröllop

55 år Smaragdbröllop

60 år Diamantbröllop

65 år Krondiamantbröllop

70 år Järnbröllop

Support

KundserviceBetalning & leveransKöpvillkorSaldo - Presentkort

Smycka

Om ossLediga jobbIntegritetspolicyHållbarhet

Adress

Smycka ABHamngatan 4652 24 KarlstadOrg nr 556205-9955

Sociala medier

FacebookInstagram