Kostnadsfri presentinslagningHemleveransBetala med SwishFri försäkring över 695kr
0

Favoriter

Metaller

Metaller

Här ger vi dig råd för hur du kan tänka när det kommer till val av metall i din ring.

Vilka metaller kan man välja i Classic kollektionen?

I kollektionen är det stor valfrihet på vilken färg och metall du vill ha på din ring. Vi arbetar med 18K röd-, vit-, rosé- och gult guld, samt platina, palladium och silver. Här på webben kan du beställa Classicringar i 18k röd- och vitguld. I våra butiker får du alltid hjälp av våra erfarna och professionella säljare för att hitta din drömring, både från våra utvalda kollektioner och om du har speciella önskemål.

Vad betyder 18K guld?

Att ett smycke består av 18K guld innebär att ädelmetallen är legerad (blandad) med andra metaller för att göra guldet formbart. 24 karat guld är 100% rent guld men att arbeta med så rent guld är alldeles för mjukt för att kunna användas som smycke. I Sverige arbetar vi oftast med 18 karat.

Ett smycke som består av 18 karat så är guldhalten 18/24, och har alltså 75% rent guld, och beroende vilka andra metaller man legerar med kan man få fram olika färg och egenskaper på guldet.

olika metaller för våra ringar. Platina, rött guld, vit guld, roséguld, palladium och silver.

Olika ytor

Genom att förse ringen med olika ytbehandlingar, som till exempel mönster och matterade ytor, kan du få en mer personlig ring. Med mattering får du en fin kontrast mot de blanka ytorna.

Olika matteringar på våra ringar. Blank, hamrad, rosenholm, slagmatt, grovtaft yta.

Vanliga frågor

Vilket guld är värt mest?

Värdet på guldet grundas på guldhalten, kort sagt desto högre guldhalt desto högre värde. Detsamma gäller legeringshalten, alltså halten och typen av de metaller som guldet blandats med. Där platinametaller, så som palladium, som används i vitguld har ett högre värde än koppar och silver som används i rödguld.

Är rött guld dyrare än gult guld?

Det är ingen prisskillnad på rött och gult guld, skillnaden ligger snarare i färgen där det gula guldet har en ljusare, mer gyllene, ton än det röda guldet. Ett högre pris baseras istället på guldhalten.

Vad innebär doserad guld?

Doserat guld betyder att smycket har en större tyngd framtill. Ett klassiskt exempel är ett pärlhalsband där man sätter mindre pärlor nära låset, som stegvis övergår till större pärlor mot mitten. Det kallas ett doserat pärlhalsband, och samma princip gäller på guld- och andra halsband.

Hur ser Guldstämpel ut?

Det finns flera, olika, guldstämplar för att visa guldhalten i just ditt smycke. Tidigare i Sverige så stämplades allt guld med den s.k. kattfoten, som består av riksvapnet tre kronor. Det är en opartisk garantistämpel på att guldhalten är riktig. En guldstämpel visar också renheten i guldet, till exempel med ”750” eller ”18K”, som båda betyder att det är 75% guld. Se vår guide (ingen sida vi har än men kanske vi ska ha?) eller besök din närmsta Smycka-butik för att få hjälp med att tyda stämplarna i dina smycken.

Support

KundserviceBetalning & leveransKöpvillkorSaldo - Presentkort

Smycka

Om ossLediga jobbIntegritetspolicyHållbarhet

Adress

Smycka ABHamngatan 4652 24 KarlstadOrg nr 556205-9955

Sociala medier

FacebookInstagram