Kostnadsfri presentinslagningHemleveransBetala med SwishFri försäkring över 695kr
0

Favoriter

Vårda dina smycken och klockor

Vårda dina smycken och klockor

Smycken och klockor kan vara ömtåliga. För att de ska hålla sig fina länge behöver de vårdas och rengöras. Här är några tips på hur du tar hand om dem på bästa sätt.

SILVER - Silversmycken kan oxidera, vilket innebär att silvret blir mörkt. Det är helt normalt och du får bort missfärgningarna genom att putsa smycket.

GULD - Vitguldsmycken som är rhodierade behöver ibland rhodieras om, eftersom ytbehandlingen nöts bort vid användning.

DIAMANTER - Diamanter är hårda men kan ändå skadas. Skador kan orsakas av att du tappar smycket i golvet eller om det utsätts för annat slag mot hård yta.

PÄRLOR - Pärlor mår bra av att användas ofta, men tänk på att de är känsliga för stark värme, kyla och kemikalier. Låt alltid hårspray och parfym torka innan du sätter på dig dina pärlor.

KLOCKOR - Tänk på att skydda din klocka mot stötar, magnetfält, stark hetta/kyla, vatten, kemikalier samt mekanisk påverkan. Vid batteribyte bör du även se över klockans packningar, i synnerhet om klockan är vattentät. När du använder klockan skall kronan alltid vara intryckt till det innersta läget alternativt vara inskruvad. Läderband är en förslitningsdel som liksom urtavlan är känslig för fukt, svett och kemikalier.

  • Förvara gärna smycken och klockor i medföljande ask eller mjuk påse när du inte använder dem.
  • Håll halsband, armband, klockor och ringar rena från make up, spray och annan smuts genom att rengöra dem ofta. Rengöringsprodukter finns i din Smyckabutik.
  • Vi rekommenderar att du tar av dig smycken och ömtåliga accessoarer när du diskar, duschar, badar, arbetar i trädgården, tränar eller bär tungt. Tänk på att bijouterier är extra känsliga. Vissa smycken, som armband och halskedjor, bör du undvika att ha på dig när du sover.
  • Lämna gärna in ditt smycke för översyn en gång per år i din Smyckabutik.

Lorem ipsum dolor sit amet

Vanliga frågor

Kan man förgylla om smycken?

Ja, det går att ge dina smycken nytt liv genom att förgylla om dem. Pris och resultat beror på smyckets ursprungliga metall och utseende, besök gärna närmsta Smycka-butik för konsultation. Du kan också belägga ditt smycke i vitguld med en rodiering, som ger en fin, reptålig, finish.

Hur rengör man oxiderat silver?

Silversmycken kan med tiden bli gråa eller till och med svarta, det kallas för oxidering. För enklare rengöring räcker det ofta att putsa dina silversmycken med en mjuk trasa, om du behöver göra en grundligare rengöring så finns det putsmedel som säljs i våra butiker. Om smycket har infattade stenar rekommenderar vi att du lämnar in smycket för rengöring hos någon av våra Smycka-butiker.

Kan guld bli missfärgat?

Det är ovanligt att guld blir missfärgat. Men det kan hända att våra kroppar utsöndrar salter, och att dessa salter då kan missfärga dina guldsmycken. Missfärgat guld blir svärtat, och kan vara svårt att få bort. Besök gärna någon av våra butiker för att se om de kan hjälpa dig.
Hur får man bort repor på en klocka?

För repor i mineral- eller safirglas så byts glaset ut mot ett nytt. Om din klocka har plexiglas (kupat) så går det att polera bort reportna genom att först använda slipmedel och därefter polermedel. Har du fått repor på boetten eller armbandet så kan du, beroende på klockans material, polera bort dem. Besök gärna din närmsta Smycka-butik för konsultation.

Support

KundserviceBetalning & leveransKöpvillkorSaldo - Presentkort

Smycka

Om ossLediga jobbIntegritetspolicyHållbarhet

Adress

Smycka ABHamngatan 4652 24 KarlstadOrg nr 556205-9955

Sociala medier

FacebookInstagram