Om oss

Vi älskar smycken och klockor och när du handlar hos oss vill vi att känslan av omtanke ska finnas kvar länge. Genom vår unika mix av kompetens, rätt varumärken, personlig service och genuin hantverkskunskap, har vi samma filosofi: att hjälpa dig att hitta personliga smycken och klockor för varje tillfälle i livet. Vi arbetar för att vara branschens mest intressanta och hållbara livsstilskoncept.

Med vårt eget svensktillverkade varumärke Classic vågar vi påstå att vi är experter på förlovnings- och vigselringar. Kollektionen är stor men du kan också välja att designa din egen unika ring. De flesta butiker har egen guldsmed på plats som hjälper till med allt från att tillverka ett personligt smycke som till att reparera såväl smycken som klockor.

Varje Smycka-butik äger sitt eget företag och samarbetar i sortiments- och marknadsfrågor med hjälp av huvudkontoret i Karlstad. Med drygt 50 butiker runt om i Sverige omsätter kedjan ca 400 miljoner kronor. Är du intresserad av att öppna en Smycka-butik så kan du läsa mer och anmäla ditt intresse här.

Vårt ansvar

Smycka ska enligt sin strategi ta ansvar, så långt det är möjligt, för att verka för ett hållbart samhälle, där vi värnar om miljö, resurser och människor, både internt och externt. Några områden som vi fokuserat extra på så här långt i vårt miljöarbete är förpackningar, metall- och diamanthantering samt kemikalier.

Förpackningar

Papper och kartong i de askar som våra smycken och klockor levereras i är FSC-godkända (FSC=Forest Stewardship Council) och limmade med organiskt lim. Askarna är återvinningsbara i förpackningsåtervinningen liksom våra kassar, påsar och presentpapper. För miljöns skull ber vi dig att bara ta en kasse om du verkligen behöver samt att återanvända den fler gånger. För oss på Smycka är det viktigt att följa regeringens förordning med målet att minska plastkonsumtionen till max 40 plastpåsar per person och år till 2025. Idag används ca 200 per person och år. Tack för att du hjälper oss!

Guld och silver

Vi jobbar också fortlöpande med att påverka och kontrollera så att våra tillverkare och underleverantörers produktion har en så liten miljöpåverkan som möjligt. Guld- och silverprodukter som säljs i Smyckas butiker är till största delen tillverkade av återvunnen metall, vilket är bra för miljön.

Andra metaller

Kemikalieinspektionen tillsammans med EU jobbar med att sätta upp lagstiftning kring miljöfarliga ämnen i produkter som säljs och hanteras på marknaden. Vi följer uppsatta gränsvärden enligt Reach-förordningen (EG nr. 1907/2006) för metaller som kan ingå i smycken, klockor och accessoarer. De metaller som det finns uppsatta gränsvärden för är nickel, kadmium och bly.

Diamanter enligt Kimberleyprocessen

Vi vill bidra till en bättre värld och inte på något sätt stödja illegal handel och krig. Därför kräver vi att våra leverantörer endast handlar med diamanter enligt Kimberleyprocessens certifieringssystem (ett regleringssystem för den internationella handeln med rådiamanter enligt EU:s regelverk 2368-2002). Du kan därför känna dig säker på att de diamanter som säljs i våra butiker inte är så kallade konfliktdiamanter, då vi endast använder oss av leverantörer som agerar i överensstämmelse med Kimberleyprocessen.

Reklamombudsmannen

Vi stöder stiftelsen Reklamombudsmannens arbete för hög etik i reklam- och marknadskommunikation.

Smycka AB
Besöksadress:
Kanikenäsbanken 6
652 14 Karlstad

Postadress:
Box 5142
650 05 Karlstad

Org. nr 556205-9955

[email protected]

Kundtjänst 054-769 01 00